CURSURI DESCHISE

Practica modernă a mindfulness (“dirijarea atenţiei conştiente extinse”) este o abordare integrativă minte-corp a vieţii care presupune cultivarea atenţiei faţă de gânduri, emoţii şi senzaţii corporale într-un fel care extinde gradul de conştiență, ne ajută să gestionăm experienţele dificile şi să creăm spaţiu pentru alegeri mai înţelepte.

Numeroase studii recente din domeniul neuroştiinţelor recunosc beneficiile practicării mindfulness pentru bunăstarea mental-emoţională, sănătatea fizică, îmbunătăţirea relaţiilor, reducerea stresului şi creşterea calităţii vieţii.

Ateliere si cursurile de mindfulness, meditaţie şi mindful living pe care le sustin se desfăşoară în sesiuni de grup.

Scopul principal este cultivarea excelenţei personale, creşterea performanţei profesionale şi accesarea stării de libertate şi împlinire interioară cu mai puțin efort și mai multă seninătate.

1. Introducere în practica Mindfulness – Atelier de 1 zi

Oferă o introducere despre aspectele de bază ale practicii si modalitati de aplicare în viața de zi cu zi, acasă și în mediul profesional.

2. Cursul de Mindfulness – Stiința și practica fericirii durabile

Durată

5 luni (întâlniri saptamanale; studiu şi practică individuală 3 – 4 ore/săptămână, între întâlniri).
Este recomandată participarea la toate cele 10 întâlniri, pentru înţelegerea clară şi practică potrivită nivelului fiecăruia.

Cui se adresează

Cursul este deschis oricui dorește să descopere, să exploreze și să verifice pentru sine însuși în ce fel conceptele, principiile, metodele și tehnicile prezentate îi sunt de folos pentru a avansa pe calea personală către mai multă conștiență și alegeri înțelepte pentru propria viață.

Conținut

1. Construirea egalităţii de spirit (non-ataşament; calea echilibrului între dorinţa şi respingere; abilitatea de a fi fericit).
2. Dezvoltarea compasiunii (acţiunea în sensul eliminării cauzelor suferinţelor mental-emoţionale; creşterea capacităţii de a acţiona benefic pentru sine şi ceilalţi).
3. Cultivarea înţelepciunii (integrarea cunoaşterii de sine şi a fenomenelor exterioare prin prisma conştienţei fără perturbări; antrenarea minţii pentru a genera acţiuni bazate pe valori universal umane).

Detalii

 

3. Mindfulness Intensive

Ateliere de o zi și retreat-uri pentru cei care doresc să aprofundeze cunoașterea și să-și susțină practica la un nou nivel.